Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

rosół warzywny 3 litry
dynia 1 kg
ziemniaki 0,5 kg
marchew 0,4 kg
cebula biała 2 szt
masło do smażenia
imbir starty 1,5 cm

Przyprawy

Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
przyprawa w płynie
sos sojowy grzybowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z imbirem

Dynię oczyścić (obrać, wyciągnąć miąższ i pestki), pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i delikatnie podsmażyć na patelni (na maśle lub oleju).
Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do garnka, dodajemy podsmażoną cebulkę i zalewamy bulionem. Imbir trzemy na tarce o małych oczkach.
Dodajemy przyprawy i gotujemy wszystko ok 30 min. Po przestudzeniu miksujemy blenderem i gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.05.2015 10:58
Pyszna taka zupka;)
Aneta41 26.04.2015 16:56
świetna zupka
Futka 14.04.2015 08:48
Bardzo smaczna, pożywna, zdrowa i aromatyczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak