Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żubrówkowo - jabłkowe żuberki procentowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
woda 300 ml
żubrówka 200-300 ml
cytryna 2 plaster
Goździki całe Prymat 8 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Żubrówkowo - jabłkowe żuberki procentowe

Do garnka wlewamy wodę i podgrzewamy. Do zagotowanej wody dodajemy opakowanie galaretki i mieszamy. Do mieszanki dolewamy żubrówki i studzimy.

Z jabłka odcinamy po dwa kawałki i wycinamy z nich żubry. Każdemu robimy oczy i nozdrza z goździków.

Gdy galaretka się zacznie ścinać, wlewamy ją do dwóch pucharów. Układamy "żubry" oraz plaster cytryny jako dekorację.

Dobra alternatywa dla amatorów żubrówki z sokiem jabłkowym w inne postaci - stałej. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.02.2013 00:19
hehe dobre :D super pomysł :)
aisoglam 07.12.2012 00:26
Żubry z cytrynowymi aureolkami :)
-Natka- 04.12.2012 18:53
świetny pomysł na deser dla dorosłych! wypróbuje na pewno!:)
natii3624 04.12.2012 18:17
Bardzo ciekawy pomysł! Super :)
mikrusiak 04.12.2012 18:15
ale fajne...:)
adelajda 04.12.2012 17:26
sympatyczne zwierze !
Beata61 04.12.2012 17:05
ale super żubry! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak