Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy pieczony pstrąg łososiowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 2 filety
rozmaryn świeży 2 gałązki
sok z cytryny 1/2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Imbir mielony Prymat
Tymianek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy pieczony pstrąg łososiowy

Z przypraw (prócz rozmarynu) robimy mieszankę, którą nacieramy rybę i zostawiamy na ok. godzinę. Następnie skrapiamy filety sokiem z cytryny, układamy na nich po dwa plasterki cytryny i po gałązce rozmarynu. Rybę zawijamy w folie aluminiową i pieczemy przez 20 min w rozgrzanym do 200 st piekarniku na funkcji grilla. Po 20 minutach folię odwijamy i pieczemy rybę jeszcze przez 5 min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 15.09.2016 10:27
fajna rybka
Ola1984 15.09.2016 10:00
Przepyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak