Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Zimny sernik" z ajerkoniakiem i masłem orzechowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ajerkoniak 1 szklanka
cukier puder ok. 1/2 szklanki
śmietana 30% 330 ml
wiórki kokosowe 100 g
żelatyna deserowa fix 60 g
masło orzechowe ok. 4 łyżki
biszkopty okrągłe na spód
twaróg 1 kg ( z wiaderka )

Przepis i sposób przygotowania na: "Zimny sernik" z ajerkoniakiem i masłem orzechowym

Ser miksujemy z cukrem , ajerkoniakiem i kokosem.
Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu , lekko studzimy.
W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno.
Rozpuszczoną żelatyną stopniowo dodajemy do serka .
Na koniec dodajemy ubitą śmietanę.
Spód tortownicy 26 cm. wykładamy biszkoptami , polewamy masą serową , zostawiając ok. 1/3 masy. Resztę mieszamy z masłem orzechowym i wykładamy na ciasto.
Schładzamy w lodówce minimum 4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 30.07.2016 19:40
Ależ pięknie wygląda. Zapisuję do ulubionych!
Ela15 26.07.2016 18:40
na pewno wspaniale smakuje
Krystyna32 26.07.2016 08:57
pyszności :)
Grazyna0211 26.07.2016 08:22
ciekawy przepis
Motorek 25.07.2016 22:16
fajny sernik
ben-ka 25.07.2016 21:19
Chętnie bym spróbowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak