Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zupa z wędliną i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ok7 szt
papryka czerwona 1 1/2 szt
wędlina ok 50 dag
czosnek 1-2 ząbki
papryka mielona ok 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zupa z wędliną i papryką

Ziemniaki obieramy,kroimy w kostkę i płuczemy. Zalewamy ziemniaki woda i stawiamy do gotowania.
Ząbki czosnku drobno kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną wędlinę i razem chwilę smażymy. Dodajemy do zupy. Dodajemy też oczyszczoną i pokrojoną paprykę, liść laurowy i ziele angielskie.
Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak