Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony omlet z rukolą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
rukola 1 garść
łosoś wędzony plastry 1 plaster
ser żółty 1 plaster
pomidorki truskawkowe 4 szt
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony omlet z rukolą

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie ubijamy- jeśli omlet przygotowujemy dla większych dzieci lub dorosłych, możemy dodać odrobinę soli i pieprzu. Rukolę płuczemy, dodajemy 4-5 łyżek masy jajecznej i dokładnie miksujemy. Jajka ponownie ubijamy i wąskim strumieniem wlewamy zmiksowaną rukolę.
Krok 1 - Zielony omlet z rukolą foto
2
Na patelni rozgrzewamy masło i wlewamy masę jajeczną, przykrywamy pokrywką na 1,5 minuty. Posypujemy drobno posiekanym łososiem.
Krok 2 - Zielony omlet z rukolą foto
3
Z pokrojonych w cienkie plastry pomidorków robimy usta, a kilka plastrów układamy wokół obręczy omletu. Przykrywamy pokrywką jeszcze na 30 sekund. Przed podaniem dorabiamy omletowi oczy i nos z żółtego sera.
Krok 3 - Zielony omlet z rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 16.10.2012 10:16
szybkie i smaczne
EWI 16.10.2012 08:58
super
Beata61 16.10.2012 08:52
idealne dla małych niejadków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak