Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zębacz

4.0
(21)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Aromatyczna ryba z piekarnika

Składniki:

Składniki:

ryba 4 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
sok z cytryny 0.5 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
Tymianek suszony Prymat 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy 4 steki z zębacza

Przepis i sposób przygotowania na: Zębacz

Rozmrożone steki oprószyłem solą, pieprzem i tymiankiem, skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na godzinę. Następnie położyłem każdy kawałek ryby na kawałku folii aluminiowej, a na rybę pietruszkę i kawałki pokrojonego czosnku.

 

Zawinąłem steki w folię i wstawiłem do piekarnika. Piekłem ok. 30 min w temperaturze 200 st. C, po 15 min od wstawienia do piekarnika rozchyliłem folię, by ryba trochę się zrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ådi 23.12.2023 08:04
Nie dodaje się soku z cytryny, do ryby przed obróbką termiczną. Skrapiamy rybę, już gotową do spożycia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak