Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski ogórkowe z kremem chrzanowym i łososiem

5.0
(51)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wielkanocne przekąski na zimno nie muszą być trudne w przygotowaniu. Sięgnijcie po przepis na ogórkowe zawijaski wypełnione kremem chrzanowym SMAK i wędzonym łososiem. To będzie pyszne!

Składniki:

Składniki:

ogórek zielony 3 sztuki
krem chrzanowy Smak 3 łyżki
serek Philadelphia 1 opakowanie
łosoś wędzony 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
szczypiorek
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski ogórkowe z kremem chrzanowym i łososiem

Roladki, zawijaski z ogórka wypełnione kremem chrzanowym to nie tylko świetna przekąska na Wielkanoc, ale również na spotkanie z przyjaciółmi. Tę przekąskę na zimno przygotujesz z zaledwie kilku składników, a zobaczysz że efekt smakowy zachwyci wszystkich. Jeśli zastanawiasz się, jak pokroić ogórka na równe plastry, możesz wykorzystać do tego obieraczkę do warzyw. Zobaczysz jakie to proste. 

1. Serek typu Philadelphia wymieszaj z 3 łyżkami kremu chrzanowego SMAK i dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. Ogórka umyj i pokrój wzdłuż na paski przy użyciu obieraczki do warzyw.

3. Na każdym pasku ogórka połóż łyżkę nadzienia i zwiń w roladki, następnie zwiąż je szczypiorkiem. Na wierzchu połóż plasterki łososia i udekoruj pietruszką.

4. Roladki podawaj schłodzone.

Więcej wielkanocnych inspiracji przygotowanych przez markę SMAK znajdziesz pod linkiem -> WIELKANOCNE INSPIRACJE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak