Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
łosoś wędzony plastry 1 paczka
kalafior 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
ser 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z łososiem

Kabaczek dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Pokroić w paski i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie wsypać kukurydzę. Ułożyć plastry łososia i posmarować je sosem zrobionym z musztardy i jogurtu. Kalafior umyć, pokroić w różyczki i ugotować (ok. 20 min). Ugotowany kalafior poukładać na wierzch zapiekanki. Potrzeć ser i posypać zapiekankę. Piec w piekarniku na 180 st. C przez ok 20 min. Upieczoną zapiekankę posypać pokrojonymi listkami świeżej bazylii i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.10.2012 14:18
elegancka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak