Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywna z polentą i mozzarellą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cukinie małe 1 szt
pomidory 2 szt
mozzarella w kulce 2 szt
polenta 200 g
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
rukola 2 garści
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywna z polentą i mozzarellą

Kroki postępowania

1
* Polentę miałam już gotową. Pokroiłam ją w niezbyt grube plastry
Krok 1 - Zapiekanka warzywna z polentą i mozzarellą foto
2
posypałam solą i pieprzem i lekko grillowałam na patelni
Krok 2 - Zapiekanka warzywna z polentą i mozzarellą foto
3
Bakłażan pokroiłam , obsypałam odrobiną warzywka, delikatnie podsmażyłam.
Krok 3 - Zapiekanka warzywna z polentą i mozzarellą foto
4
cukinię również pokroiłam w plastry.
Krok 4 - Zapiekanka warzywna z polentą i mozzarellą foto
5
W żaroodpornym naczyniu ułożyłam 2 spore garście rukoli. Następnie kolejno układałam polentę, bakłażana, plaster pomidora, mozzarelli oraz cukinię. Układałam tak aby powstała rozeta. Na samym końcu, gdzieniegdzie posmarowałam serkiem philadelphia. Całość posypałam sola i pieprzem. wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Smacznego :)
Krok 5 - Zapiekanka warzywna z polentą i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 05.09.2014 16:27
bardzo ciekawa zapiekanka :)
caralajna 10.06.2014 17:35
robiłam podobną, jest boska
Kejti 19.05.2014 23:37
Fajna zapiekanka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak