Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
cukinia 700 g
pomidorki koktajlowe 500 g
oregano
bazylia
ser owczy 200 g
pieprz
bagietka pełnoziarnista 1 szt

Porada

podawać z bagietką pokrojoną w plastry.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka warzywna

Wysmarować płaską formę żaroodporną niewielką ilością oleju. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 C.
Umyć warzywa. Odciąć końce cukinii i usunąć szypułki pomidorów. Pokroić warzywa na plastry o grubości 1/2 cm i dekoracyjnie ułożyć je w formie.
Wypłukać i osuszyć zioła, oberwać listki i drobno posiekać. Pokruszyć ser i wymieszać z ziołami. Przyprawić do smaku pieprzem. Nie solić.
Piec przez 15 min pod przykryciem na środkowej blasze piekarnika przez około 7 minut. Potrawa jest gotowa, kiedy ser będzie lekko przypieczony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak