Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka dwukalafiororowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 250 gr
sos beszamelowy 200 ml
Szafran nitki Prymat 1 gr
cebula biała 1 szt
olej do smażenia
parmezan starty 50 gr
kalafior 300 gr
kalafior 300 zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka dwukalafiororowa

Kalafiory pokroić na malutkie "gniazdka",ugotować na parze 10 minut.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę pokrojoną w krążki, dodać ugotowane kalafiory i chwilę razem podsmażyć by przeszły aromatami.Doprawić solą i pieprzem.
Makaran ugotować al dente wraz z szafranem.
Formę posmarować olejem, wrzucić makaron,wlać sos baszamelowy i na wierzch kalafiory. Posypać parmezanem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 5-10 mminut ( do zarumienienia).Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 02.03.2014 20:56
wspaniała zapiekanka
agogo2 01.11.2013 21:39
szybko i smacznie
Izka192 12.08.2013 19:34
lubię zapiekanki z kalafiorem
Katarzyna59 24.06.2013 09:29
bardzo smaczna
Iwona32 14.03.2013 10:36
dość smaczne:)
aisoglam 06.01.2013 20:44
Apetyczna zapiekaneczka :)
eliza135 06.01.2013 19:39
napewno smaczne
Marta1986 06.01.2013 18:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak