Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabaglione

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier 7 łyżek
wino białe deserowe 1/2 szklanki
maliny świeże
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Zabaglione

W garnku zagotowujemy wodę i kładziemy na nią szklana miskę tak aby nie dotykała wody. Do miski wkładamy żółtka z cukrem i ubijamy aż masa zrobi się puszysta a cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodajemy wino (najlepiej Marsala) i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. W dno pucharków wykładamy kilka malin, zalewamy zabaglione i dekorujemy wierzch malinami i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 11.03.2014 22:22
Nigdy nie robiłam, ale zdjęcie nęci, aby kiedyś spróbować.
Ilona_eS 11.03.2014 21:03
takie pochwały ze az sama musze wypróbować zrobic. wygląda kusząco.
adelajda 11.03.2014 19:47
lubię ten deser
halina17 11.03.2014 18:11
Dobry deser.
nogawkuchni 11.03.2014 12:39
Pyszny deser,rewelacyjnie się prezentuje,kusząca i świetna propozycja.
Pyszota 11.03.2014 11:34
rewelacyjny deser
Laila2786 11.03.2014 10:35
deser w sam raz dla mnie, pyszności
Milka100 11.03.2014 10:27
ale smacznie tu:)
AZgotuj 11.03.2014 10:19
uwielbiam go, robiłam raz,wyszedł wspaniały:)
Niki22 11.03.2014 10:19
mm pycha lubię takie deserki :)
Joannasz3190 11.03.2014 10:07
Pyszności :)
wwwiolka 11.03.2014 10:05
Dawno już tego nie jadłam.
kasiaw 11.03.2014 09:49
fajny deser
Wiktoria29 11.03.2014 09:26
lubię takie kremy, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak