Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Yakitori

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
cebulka 6 szt
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 50 ml
białe wino 50 ml
cukier 50 g
imbir
skórka z cytryny
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Yakitori

Kroki postępowania

1
W rondelku umieścić wszystkie składniki sosu : obrany i pokrojony imbir , 2 ząbki czosnku, kawałek skórki z cytryny , cukier, sos sojowy i słodkie wino. Gotować ok. 20 minut ( sos powinien stać się gęsty).
Krok 1 - Yakitori  foto
2
Mięso pokroić na kawałki średniej wielkości a cebulki na ćwiartki. Nabijać przemiennie na patyczki do szaszłyków. Lekko posolić.
Krok 2 - Yakitori  foto
3
Szaszłyki najpierw obsmażyć z obydwu stron, a następnie zmniejszyć ogień i smarować je przygotowana marynata, obracając od czasu do czasu.
Podawać na gorąco.
Krok 3 - Yakitori  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.12.2016 22:29
serdecznie polecam
pawlito 07.06.2014 10:34
jeszcze tego nie jadłem
Christopher 17.05.2014 19:59
Proste ,smaczne smakołyki japońskie.
agnieszka131919 17.05.2014 17:10
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak