Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne muffiny

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowania
jogurt naturalny 3 łyżki
masło 0,5 szklanki roztopionego
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 30% 300 ml
cukier puder 0,5 szklanki
barwnik spożywczy czerwony kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne muffiny

Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodajemy jogurt , masło i sok z cytryny. Ciągle ubijając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Papierowe foremki napełniamy poza połowę i pieczemy na złoty kolor ok 35 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, na puszysty krem pod koniec dodajemy barwnik . Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy przestudzone muffiny. Dekorujemy cukrowymi motylkami.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moniczka1 09.11.2014 15:10
wyglądają cudownie
Kejti 15.05.2014 22:29
Rewelacyjnie się prezentują :-)
eMMe 06.04.2014 22:40
Pięknie wyglądają:)
as28 06.04.2014 19:27
muffinki śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak