Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po indyjsku.

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 50 dag
cebula 3 szt
pasta curry 1 łyżka
ketchup pikantny 2 łyżki
ryż 10 dag
sezam czarny 0,5 łyżeczki
olej do smażenia 1 łyżk
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po indyjsku.

Karkówkę pokroić w plastry, następnie w paski. Cebulę obrać, pokroić w talarki.
Paski karkówki krótko przesmażyć na patelni, dodać pokrojoną cebulę. Całość chwilę poddusić, dodać pastę curry i ketchup, wymieszać i całość dusić na patelni jeszcze około 10 minut. Podać na ugotowanym ryżu, posypać odrobiną uprażonego czarnego sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 07.06.2014 10:45
wygląda smacznie
Gabi44 28.05.2014 21:44
Szybkie i bardzo smaczne danie.
Czyki 28.05.2014 20:50
Zastanawiałam się co tak cudnie pachnie na DS a teraz już wiem , że to Twoje wspaniale podane danie :) Bardzo dobrze dobrane składniki pycha :)
Lidzia 28.05.2014 18:10
Cudownie wygląda i pewnie tak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak