Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieniec drożdżowy z kremem kasztanowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 20 g
mąka 400 g
cukier 100 g
masło 80 g
jaja 2 szt
sól 1 szczypta
krem kasztanowy 1 tubka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec drożdżowy z kremem kasztanowym

Drożdże rozmieszać z odrobiną mleka, cukru i mąki. Gdy zaczyn zacznie bąbelkować przelać go do mąki, cukru i dodac rozpuszczone wystudzone masło. Wyrobić ciasto dodając po jednym jajki. Ciasto powinno zagnieść się na gładką masę nie klejącą się do miski. Można zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować i posmarować kremem kasztanowym. Zwinąć warkocz i przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w 180st przez ok 30-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 02.07.2013 12:16
Ale świetne wykonanie ;)
msmors 02.07.2013 12:05
wyśmienity wieniec
kasienka23 02.07.2013 09:39
nigdy nie jadłam kremu kasztanowego, może być ciekawy :)
joanna30 02.07.2013 07:47
Nie jadłam jeszcze tego kremu a drożdżówka wygląda wspaniale
Mniam 02.07.2013 07:31
Zaciekawił mnie ten krem.
Adamorek 01.07.2013 22:51
muszę spróbować krem
Kasnaj 01.07.2013 21:56
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak