Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Welsh Rarebit – brytyjska grzanka z serem i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wytrawnej musztardy 1 łyżeczka
sosu Worcestershire 1/2 łyżeczka
piepr 1 szczypta
mleko 1 łyżeczka
świeżego szpinaku 1 szklanka
cheddar 1 szklanka
chleb 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Welsh Rarebit – brytyjska grzanka z serem i szpinakiem

Włóż szpinak do dużej patelni i podgrzewaj do zwiędnięcia, po czym odstaw do ostygnięcia. Następnie odciśnij rękami nadmiar wody i z grubsza posiekaj.
Kromki chleba lub bagietki połóż na blaszce do pieczenia i umieść pod rozgrzanym grillem.
W międzyczasie, w małej miseczce wymieszaj ser, musztardę, sos Worcestershire, szczyptę pieprzu i mleko, po czym wmieszaj posiekany szpinak.
Zarumienione kromki obróć na drugą stronę i wyłóż na nie przygotowaną mieszankę serowo-szpinakową. Włóż blaszkę ponownie pod grilla i podgrzewaj przez 2 – 3 minuty, aż ser się roztopi i ładnie zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radziu1 07.02.2014 14:44
i tak można dzień rozpocząć
PaniMISIOWA 07.02.2014 13:26
właśnie się zastanawiałam co łatwego można zrobić ze szpinakiem :-)
Ania321 07.02.2014 12:12
pyszne śniadanko :)
kornelcia 07.02.2014 11:58
smakowite te grzaneczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak