Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie razowe tortille meksykańskie z pastą tofu i rukolą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortille razowe 4-6
marchew 1 mała
cebula biała 1
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
sól
sok z cytryny 2 łyżeczki
pieprz mielony
pomidory 1
rukola
tofu 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie razowe tortille meksykańskie z pastą tofu i rukolą

Ser tofu ugniatam widelcem. Dodaję do niego startą na tarce marchew oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.

Pastę przyprawiam solą, pieprzem oraz musztardą i sokiem z cytryny.

Na patelni podgrzewam tortille meksykańskie, nakładam łyżką farsz, rozprowadzam na placku, kładę dwa plastry pomidora oraz kilka listów rukoli i zwijam w rulon. Kroję na pół na ukos ostrym nożem i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 10.03.2014 08:59
wygląda super.juz wie jak wykorzystam swoje tofu
adelajda 21.05.2013 19:24
bardzo ładnie podane i smaczne
malaczarna23 15.04.2013 08:59
znakomita ta Twoja tortilla:) ale mi narobiłaś smaka
AURELKA 09.04.2013 20:11
rewelacyjne jedzonko
rutynka 02.04.2013 10:18
wyglądają wyśmienicie, genialne!
caralajna 30.03.2013 08:11
ale bym zjadła, uwielbiam wegetariańskie smaki :)
fotoviderek 28.03.2013 07:03
Tortille wspaniałe powinny się nazywać :)
Magda24 27.03.2013 11:50
wspaniale pyszne
jasiek 26.03.2013 23:31
trochę egzotyki na talerzu
Sisterskitchen 26.03.2013 22:16
fajne nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak