Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowe serduszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 260 gram
budyń śmietankowy 1 szt
cukier 2 łyżki
mleko 250 ml
proszek dopieczenia 2 łyzeczki
olej 6 łyżek
marmolada
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe serduszka

Do jednej miski dajemy mleko ,jajka, olej i mieszamy . do drugiej miski wsypujemy przesiana mąkę , proszek do pieczenia, budyń, cukier i mieszamy.
Do składników mokrych dodajemy suche -mieszamy dużą łyżką nie miksujemy . Do papilotek nakładamy łyżkę ciasto potem łyżkę marmoladę i znów ciasto. Pieczemy ok 20 min . Drugą porcję zrobiłam z budyniem. Kiedy ciasta ostygną smarujemy je lukrem wymieszanym z kolorową posypką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 17.02.2013 15:58
pycha
daria2911 15.02.2013 16:43
super
Sandra9 15.02.2013 10:42
fajne, muszę spróbować
cukiereczek 15.02.2013 09:56
piękne
iwa643 15.02.2013 09:32
Pyszne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak