Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z opieńkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 20 dkg
mąka pszenna 2 szkl
olej roślinny 2 łyżki
wrzątek 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z opieńkami

Kroki postępowania

1
Grzyby zmielić przez maszynkę, dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Uszka z opieńkami foto
2
Z mąki wrzątku i oleju wyrobić i zagnieść ciasto. Rozwałkować , pokroić na kwadraciki. Na każdy kwadracik nałożyć farszu.
Krok 2 - Uszka z opieńkami foto
3
Kwadrat złożyć po przekątnej , zlepić brzegi. Dwa rogi u podstawy zlepić. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Podawać z barszczem czerwonym. Smacznego!
Krok 3 - Uszka z opieńkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 04.05.2013 21:44
muszą być smaczne
adelajda 06.04.2013 19:15
zapowiada się smacznie !!
Margo1 18.03.2013 20:04
same pyszności
jozefinach 15.03.2013 11:25
Oj zjadłabym z wielką ochotą takie uszka.
AURELKA 03.03.2013 11:16
pyszne uszka , pomysłowe
Aannkaa82 28.02.2013 14:14
Ciekawy pomysł, szczerze mówiąc pierwszy raz się spotkałam z uszkami z farszem z opieniek, ale niby czemu nie... Na pewno są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak