Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka po burmańsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4-5 szt
cebule 2 szt
Cynamon mielony Prymat 1\2 łyżeczki
miodu wielokwiatowego 1-2 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
majeranku szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: udka po burmańsku

Udku umyć, posolić,i pozostawić na 10 minut.Na podgrzany tłuszcz wrzucić wszystkie przyprawy, dodać cebulę wyłożyć na blaszkę wlać olej wstawić do piekarnika na 180stopni i piec do miękkości.Podawać ze surówką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.02.2013 08:40
świetne
David 17.02.2013 16:09
super
pycia9 15.11.2012 19:56
pycha
Dorian 09.10.2012 18:51
smaczne udeczka
sylwiusia055 26.09.2012 22:04
wyglądają naprawde super a ta nazwa aż je podkreśla :)
fictor123 25.09.2012 18:35
super
leonkot 14.09.2012 19:13
wyglądają smacznie
Fiffi 30.08.2012 22:40
ciekawe połaczenie smaków
kate.500 25.08.2012 22:32
apetyczne
jasiek 17.08.2012 21:04
po barmańsku i bez alkoholu?
Maniek2 12.08.2012 19:01
lubię
Hanna5 12.08.2012 18:54
ciekawe
bartek8585 07.08.2012 22:08
co oznacza ta nazwa skąd pochodzi to danie?
gusia1000 27.07.2012 18:09
Jaka nazwa dania ?
Mr. & Mrs. Sandman 27.07.2012 11:09
Wyobrażam sobie ten orientalny aromat unoszący się w kuchni.
Zdzisław 27.07.2012 09:51
lubię takie przypieczone ładnie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak