Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tymbaliki z kurczaka (galaretka)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
udka z kurczaka 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
koperek 1 pęczek
sól szczypta
pieprz szczypta
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ząbki czosnku 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: tymbaliki z kurczaka (galaretka)

mięso myjemy i gotujemy z obranymi warzywami i czosnkiem do miękkości. Odstawiamy do ostygnięcia. Potem mięso kroimy w drobne paseczki marchew w plastry. W filiżance układamy gałązkę koperku, łyżeczkę groszku, plasterek marchwi i mięso. Postępujemy tak z każdą porcją. Żelatynę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i łączymy z wywarem. Wywar przecedzamy przez sitko i zalewamy filiżanki tak aby było przykryte mięso. Odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.07.2013 14:17
bardzo smaczne
Wojt@s
Wojt@s 11.06.2013 00:31
muszę spróbować
Megg 03.04.2013 11:27
przepyszne!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak