Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w szampanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szampan 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
truskawki 200-300 g
skórka z cytryny
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w szampanie

Żelatynę wsypać do małego pojemnika zalać wodą i odstawić do napęcznienia. W garnku podgrzać wodę i umieścić w niej pojemnik z żelatyną, rozpuścić zawartość i przestudzić.
Odmierzyć szampana. 1 łyżkę szampana wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, dodać kolejną łyżkę szampana i dobrze rozprowadzić. Tak przygotowaną żelatynę wymieszać z resztą szampana.
Truskawki przełożyć do pucharków. Posypać startą skórką z cytryny. Zalać galaretką, odstawić do stężenia. Serwować z rozetką bitej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 09.12.2015 19:23
rewelacyjny deserek!
kasienka23 09.12.2015 18:07
smaczny deserek z procentami :)
Malinka 09.12.2015 10:11
Super propozycja! To dopiero musi smakować!!!
Ola1984 09.12.2015 07:18
Super pomysł na deser dla dorosłych. Świetna propozycja na Sylwestra.
Renataj 08.12.2015 23:56
Fajny pomysł:)
joannaa24 08.12.2015 22:25
Pyszne połączenie
Jadwiga/Jaga85 08.12.2015 22:01
REWELACJA!!!
JulkaTomeczek 08.12.2015 22:01
Pysznie wygląda
ada.la 08.12.2015 21:54
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak