Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki pod pierzynką.

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
herbatniki 4-5 sztuk
jajko 4 sztuki
cukier puder 3 łyżki
mąka pszenna 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki pod pierzynką.

1. Truskawki umyć, rozłożyć w żaroodporne naczynia. U mnie były to 4 kokilki. Można zrobić też w jednym większym i podzielić na porcję po przygotowaniu. Zasypać je pokruszonymi herbatnikami.
2. Białka ubić. Dodać cukier puder, żółtka, a potem przesianą mąkę. Wymieszać.
3. Gotową masę nałożyć na owoce.
4. Piec ok. 30 minut w 170 stopniach, aż do zrumienienia się :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.02.2014 15:55
wygląda bardzo smacznie :)
IKrakowianka 03.02.2014 10:43
jak ja uwielbiam takie deserki :)
Malinka 24.01.2014 19:08
To coś dla mnie, pycha!
Aannkaa82 23.01.2014 19:58
Rewelacyjny deser, prawdziwe pyszności
mysza75 21.01.2014 12:40
Pierzynka do schrupania :-)
norweska20 21.01.2014 11:30
smakowity ten deserek
Klausia 10.01.2014 19:59
wspaniały deser :)
noninka77 09.01.2014 16:48
proste, szybkie i smaczne:)
Jolie 09.01.2014 16:33
mmm, smak lata :)
IwonaDD 09.01.2014 15:17
bardzo fajny deser
sanielcia 09.01.2014 14:37
wygląda smakowicie
Konczi 09.01.2014 14:23
oj to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak