Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkąciki francuskie z czekoladowo - pomarańczowym budyniem i żurawiną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
mleko 1 szkl
cukier trzcinowy 2 łyżki
aromat pomarańczowy 1 łyżeczka
mąka ziemniaczna 3 łyżki
żurawina 3 łyżki
czekolada mleczna 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkąciki francuskie z czekoladowo - pomarańczowym budyniem i żurawiną

Pół szklanki mleka gotujemy wraz z cukrem i kostkami czekolady. Do pozostałego mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wlewamy aromat, dokładnie mieszamy. Gdy mleko z czekoladą się zagotuje, wlewamy do niego mleko z mąką, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Ciasto francuskie kroimy na około 12 kawałków. Na środek każdego kawałka ciasta nakładamy budyń, składamy w trójkąciki i zlepiamy palcami brzegi a następnie dodatkowo zlepiamy je widelcem. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 01.10.2012 09:05
palce lizać
caralajna 18.09.2012 11:14
wyglądają profesjonalnie :)
Sylwia56
Sylwia56 16.09.2012 15:37
chcę takie!!!!!!
GOSIA18 16.09.2012 14:57
pyszności
wiola333 16.09.2012 14:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak