Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tost z jesiennymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 szt
cebula 1/2 szt
bulion warzywny 1/2 szklanki
czosnek 1 ząbki
papryka czerwona 1/2 szt
lucerna
chleb tostowy
masło
cukinia 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tost z jesiennymi warzywami

Chlebek tostowy smarujemy masłem z roztartym czosnkiem . Smażymy na patelni grillowej lub pieczemy w piekarniku . Bakłażana kroimy w plasterki potem jeszcze na pół. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w półplasterki .Cebule kroimy w piórka .Paprykę w paseczki . warzywa smażymy na odrobinie masła. Następnie dolewamy pomału bulion warzywny ,zęby warzywa się udusiły . Doprawiamy pieprzem . Odparowujemy wodę z warzyw . Gotowe warzywa nakąłdamy na ciepłe tosty i ozdabiamy listami lucerny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 16.10.2012 16:36
ciekawe
agaK. 16.10.2012 13:42
super
iwa643 16.10.2012 10:56
pyszne
iwa643 16.10.2012 10:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak