Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toskański krem pomidorowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Toskański krem pomidorowy - aksamitna zupa o niezwykle intensywnym smaku. Odrobina oliwa i świeże listki bazylii dopełniają smaku tej niezwykłej zupy, której bazą są pieczone warzywa.

Składniki:

marchew 5 szt
papryka czerwona 5 szt
cebula biała 1 szt
seler 1 szt
pomidory krojone z puszki 2 kg
oliwa
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 10 gram
bazylia świeża 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Toskański krem pomidorowy

Warzywa oprócz pomidorów obieram, myję i kroję w kostkę. Wkładam do blaszki skrapiam oliwą z oliwek i wkładam do pieca na 30 min i piekę w temperaturze 180 stopni.

Po upieczeniu warzyw przekładam do garnka zalewam wodą dodaję sól i bazylię i gotuję około 10 min.

Po tym czasie dodaję pomidory z puszki i gotuję kolejne 10 min.

Po tym czasie blenduję całość.

Podaję ze świeżą bazylią i odrobiną oliwy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

abc123 15.01.2024 17:09
zupy wyszło bardzo dużo, uważajcie!
iza 04.04.2024 17:27
dużo to za mało powiedziane haha, wielki gar dla 4 osób na dwa dni. może i dobrze bo jest pyszna
sylwia_sl 24.09.2015 21:59
chętnie zjem taką zupę
Róża1 21.09.2015 21:43
moje ulubione smaki :-).
Ola1young 21.09.2015 19:00
apetyczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak