Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kajmakowo- cappuccinowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1,5 szkl
olej 6 łyżek
ocet 1/2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżki

Masa cappuccino

mleko 1 szkl
budyń śmietankowy 1 op
cukier 2 łyżki
masło 1/2 kostki
cappuccino waniliowe 3 łyżki

Masa kajmakowa

masa kajmakowa 1/2 puszki
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kajmakowo- cappuccinowy

Biszkopt: Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodawaj olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylej na tortownicę o średnicy 22cm. Piecz 35 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrój na trzy blaty.

Masa cappuccino: Z mleka odlej 1/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. W odlanym mleku wymieszaj budyń. Masę wlej na gotujące się mleko. Wymieszaj i gotuj 2 minuty. Przestudź. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce budyniu oraz kawę cappuccino. Dokładnie utrzyj. Masą przełóż upieczony biszkopt.

Masa kajmakowa: Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj masę kajmakową z puszki i utrzyj. Masą posmaruj boki oraz wierzch ciasta (ozdób brzegi). Tort udekoruj różą i listkami cukrowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 12.12.2014 17:40
Pychotka :)
Ola1young 12.12.2014 14:02
bardzo apetyczny i ładny !
Hrabina w kuchni 12.12.2014 10:11
Smaczny tort.
zabcia117 12.12.2014 07:15
Pięknie wygląda!. Ciekawe połączenie smaków :)
VioletoweKucharzenie 12.12.2014 06:55
ale pyszny, moje ulubione smaki
pajbek 11.12.2014 21:04
Wygląda pięknie :-)
ben-ka 11.12.2014 20:36
Moje smaki,pycha!!!
mirosława4 11.12.2014 19:14
robiłam kiedyś bardzo podobny był smaczny , a ten też się tak zapowiada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak