Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt.
cukier 15 dag
cukier waniliowy 3 szt
mąka tortowa 12,5 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
płatki kukurydziane 5 dag
czekolada gorzka 10 dag
owoce 25 dag/jeżyny
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 lyżeczek
śmietanka kremowa 1 litr
capuccino 4 łyżki
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Jajka wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody, cukrem, 1 torebką cukru waniliowego i ubić na puch.
Krok 1 - Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami foto
2
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, z płatkami (polecam zmielić) i pokrojoną drobno czekoladą. Całość delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy.
Krok 2 - Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami foto
3
Następnie upiec w temperaturze 175 stopni przez 35 minut.
Przygotowanie masy kremowej:
Przygotować masę kremową: Owoce opłukać i wysuszyć. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wrzącej wody i dobrze rozpuścić. Kawę zalać 6 łyżkami wrzącej wody, a śmietankę ubić z cukrami waniliowymi, po czym wymieszać z kawą, następnie z żelatyną. Wymieszać masę dokładnie, wrzucić połowę owoców i posmarować 1 blat tortu ¾ tej tężejącej masy.
Krok 3 - Tort czekoladowy z masą cappuccino z owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 26.07.2014 21:19
super tort - zjadłabym kawałek :)
noninka77 26.07.2014 20:49
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak