Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik ryżowy z anyżkiem i malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 2 szklanki
jabłko 1 szt
laska wanilli
rodzynki
cynamon
masło 1 łyżka
maliny świeże
cukier
anyż gwiazdki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik ryżowy z anyżkiem i malinami

Do garnka wlewamy mleko wkładamy laskę wanilii i gwiazdkę anyżku Zagotowujemy. Dodajemy cukier - mieszamy. Wsypujemy ryż i gotujemy. Gdy ryz wchłonie mleko wyciągamy anyż i laskę wanilii. Dodajemy masło , kurkumę i starte na tarce jabłko. Mieszamy. Dodajemy rodzynki- jeżeli trzeba dosładzamy cukrem do smaku. Ryż wkładamy do miseczek i chłodzimy. Wyciągamy , zawartość miseczek wyciągamy na talerzyk , ozdabiamy malinami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 20.07.2013 10:13
Fajnie wygląda i w smaku też pewnie ciekawy.
aisza1 20.07.2013 09:32
takiego jeszcze nie jadłam
Paolcia 20.07.2013 09:13
bajecznie piękny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak