Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia z awokado i limonką

5.0
(40)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu przystawka. Zamiast tradycyjnego mięsa wołowego do tatara świetnie sprawdzi się także filet z łososia. W ramach urozmaicenia dodajcie delikatne w smaku awokado oraz wyrazistą cebulę dymkę.

Składniki:

Składniki:

filet z łososia 140 gramów
awokado 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
limonka 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia z awokado i limonką

Filet z łososia siekamy na bardzo drobno. Awokado kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z limonki i dodajemy olej rzepakowy. Dymkę kroimy w plasterki.

Na talerz kładziemy krążek deserowy (ring). Do środka wkładamy awokado i delikatnie je upychamy. Następnie kładziemy łososia i jego również delikatnie upychamy. Zdejmujemy krążek.

Na wierzch kładziemy dymkę, a obok ćwiartkę limonki.

 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak