Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z kremem jogurtowym i jeżynami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
jogurt naturalny 250 g
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
jeżyny 2 szklanki
ciasto kruche 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem jogurtowym i jeżynami

1. Formę na tartę wykładamy gotowym ciastem i pieczemy według przepisu na opakowaniu.
2. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, następnie powoli dodajemy jogurt naturalny i rozpuszczoną żelatynę. Gotowy krem wykładamy na przestygnięte ciasto, a na wierzch układamy jeżyny.
Jogurt naturalny można także zastąpić dowolnym jogurtem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 05.04.2013 12:49
prezentuje się znakomicie
Renataj 05.04.2013 12:11
Pysznie się prezentuje.
justys759 04.04.2013 21:14
wygląda wręcz rewelacyjnie!!!
kecaj0075 04.04.2013 19:46
smacznie wygląga i chyba trzeba się bedzie skusic na zrobienie tego deseru:)
Sisterskitchen 04.04.2013 19:27
pychota, fajnie wygląda
Pusia 04.04.2013 15:45
bardzo apetyczna
Olga_SK 04.04.2013 15:05
jeżyny... lata mi się zachciało przez Twój przepis! :)
Noruas 04.04.2013 14:24
mniam! jakie pyszniści, już głodna jestem!
Joanna46 04.04.2013 13:54
Wygląda obłędnie, pewnie tak samo dobrze smakuje.
EnoBeno 04.04.2013 13:35
ach te jeżyny...
Marta11 04.04.2013 13:29
smacznie wyglada:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak