Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA CZEKOLADOWA Z JEŻYNAMI I BAKALIOWĄ CZEKOLADĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 gram
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
kakao 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
śmietana kremówka 250 gram
serek mascarpone 200 gram
cukier puder 2 łyżki
czekolada gorzka 1 sztuka
mięta 1 garść
jeżyny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA CZEKOLADOWA Z JEŻYNAMI I BAKALIOWĄ CZEKOLADĄ

Masło siekamy z cukrem, solą, mąką i kakao a następnie dodajemy jajko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy i zawijamy w folię , wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Zimne ciasto wałkujemy na grubość 3 mm i układamy w foremce do tarty nakłuwamy gęsto widelcem. Pieczemy około 15 -20min w temperaturze 180 stopni.
Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i mieszamy delikatnie z serkiem mascarpone. Na ok 30 min wkładamy do lodówki. Po wystygnięciu ciasta krem nakładamy na ciasto i ozdabiamy gęsto jeżynami. Czekoladę trzemy na grubej tarce ( ja użyłam czekolady gorzkiej studenckiej z bakaliami ) i posypujemy po jeżynach . ozdabiamy listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.03.2016 13:30
są jeżyny jest pysznie
Bernadeta1 24.01.2016 19:35
pyszny deserek
kasia37 21.01.2016 12:20
tak późne ciepłe lato i owoce ze swojej działki :)
Anna133 20.01.2016 15:36
powiało póznym latem, świeże owoce och ;)
marenka 20.01.2016 11:03
pyszna tarta
sliwka 20.01.2016 10:22
Piękna i pyszna;))
IZABELA29 20.01.2016 08:40
świetnie wygląda
Damiano
Damiano 20.01.2016 08:30
bardzo dobre
Krystyna32 20.01.2016 07:53
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak