Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z tuńczykiem i sosem cytrynowym
Ugotowane tagliatelle połóżcie na talerzu - następnie tuńczyka – polejcie wszystko sosem cytrynowym. Na koniec zetrzyjcie skórkę z cytryny i smacznego!
makaron tagliatelle | 1 opakowanie |
tuńczyk w sosie własnym | 1 puszka |
masło | 3 łyżki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
bulion drobiowy | 1/2 szklanki |
smietana 18% | 3 łyżki |
żółtko jajek | 1 szt |
sok z cytryny | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | |
pieprz | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
oregano |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: