Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z krewetkami i masełkiem pistacjowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 gram
masło 200 gram
ząbki czosnku 3 szt
cebula 2 szt
natka pietruszki 2 pęczki
orzechy pistacjowe 150 gram
papryczka chili 1 szt
krewetki świeże 300 gram
pomidorki koktajlowe 200 gram
imbir 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z krewetkami i masełkiem pistacjowym

1. Pistacje rozdrabniamy blenderem. Pietruszkę i imbir drobno siekamy.
2. Przygotowujemy masełko pistacjowe: mieszamy 50 g masła z 3 łyżkami pietruszki, połową posiekanego imbiru oraz z ok. 100 g rozdrobnionych pistacji.
3. Cebulę, czosnek i papryczkę chili kroimy w drobną kostkę, a następnie smażymy na pozostałym maśle aż do zeszklenia. Dodajemy pozostałą pietruszkę i pistacje (pozostawiając trochę do dekoracji) oraz imbir. Smażymy około minuty, cały czas mieszając. Następnie dodajemy krewetki oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe.
4. W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
5. Na talerzach układamy gorący makaron, na nim układamy kolejno masełko pistacjowe, krewetki oraz sos, w którym były one smażone. Ozdabiamy posiekaną natką pietruszki i rozdrobnionymi pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 15.03.2017 22:00
chętnie pozwałabym jeden taki talerzyk
Iwusia 15.03.2017 21:46
poproszę takie dnie :)
ilka01 15.03.2017 16:28
pyszności :)
Wiktoria29 15.03.2017 15:53
zjadłabym.....
Grazyna0211 15.03.2017 15:23
smakowite danie
AZgotuj 15.03.2017 13:30
na takie danie długo nie trzeba mnie namawiać:)
IZABELA29 15.03.2017 13:14
Wow pyszne danie
ania2610 15.03.2017 12:01
przepyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak