Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 250 g
pieczarki 500 g
ząbek czosnku sztuka
cebula biała 1 sztuka
natka pietruszki 5 sztuk
szczypiorek wedle uznania
olej do smażenia 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z pieczarkami

Umyj i pokrój pieczarki w ćwiartki.Pokrój cebule w kostke i rozbij ząbek czosnku.Zacznij gotować makaron.Podsmaż przez 5 min cebule i czosnek.Dodaj pieczarki i smaż je do miekkości.Przed końcem smażenia poszatkuj pietruszkę i szczypiorek i dodaj do pieczarek.Na końcu wymieszaj makaron z zawartością patelni.Podawaj ze startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 08.01.2013 10:23
bardzo fajny pomysl na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak