Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto na biszkopcie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na biszkopt

jajko 4
cukier puder niepełna szklanka
proszek do pieczenia 1 mała łyżeczka
mąka pszenna 1 szklanka
olejek pomarańczowy 1 łyżka

Składniki inne

delicje 2 opakowania
galaretka wiśniowa 2 opakowania
serek homogenizowany waniliowy 2 duże kubki
wiśnie bez pestek 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto na biszkopcie

Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier puder dalej ubijając. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia dajemy do masy i delikatnie mieszamy. Na koniec dajemy olejek i delikatnie mieszamy. Na posmarowaną formę wylać masę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30-35 minut w temperaturze 170-180 stopni.Po wyciągnięciu czekam aż ostygnie biszkopt.na biszkopcie układam delicje.Następnie smarujemy serkiem homogenizowanym. Wierzch polewamy dobrze już tężejącą galaretką.W galaretkę wbijamy wiśnie. Ciasto odstawić do lodówki na około 2 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.07.2016 13:29
świetne ciasto
Ewa Wojtaszko 20.05.2016 14:58
pyszne ! :)
IwonaKa 04.05.2016 17:10
szybkie i smaczne na pewno,lubię takie ciasta
Franciszek 02.05.2016 21:42
pięknie wygoląda
Damiano
Damiano 02.05.2016 21:25
bardzo fajne ciacho
Adamorek 02.05.2016 19:05
dobre takie lekkie i letnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak