Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z jajkami sadzonymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 1/2 kg
jajko 6
masło
oliwa
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
cytryna 0,5
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z jajkami sadzonymi

Centymetrowe sznycle rozbij,panieruj w mące,roztrzepanych 2 jajkach i bułce tartej,a potem smaż w trakcie smażenia posyp czosnkiem.Na drugiej patelni usmaż jajka sadzone i podawaj je ze sznyclami.Ozdób plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak