Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle szparagowo-rybne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1-2 sztuki
feta 100 gram
zielona cebulka do smaku
natka pietruszki do smaku
jajko 1 sztuka
siemię lniane 1 łyżka
otręby pszenne 2 łyżki
olej do smażenia
dorsz 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle szparagowo-rybne

Kroki postępowania

1
Rybę pokroić w kostkę, dodać posiekaną zieloną cebulkę i natkę pietruszki.
Krok 1 - Sznycle szparagowo-rybne foto
2
Dodać kostki fety, szparagi pokrojone w plasterki, otręby, siemię lniane, jajko i pieprz.
Krok 2 - Sznycle szparagowo-rybne foto
3
Wymieszać i formować okrągłe sznycelki, panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Sznycle szparagowo-rybne foto
4
Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Sznycle szparagowo-rybne foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 28.08.2013 21:44
smaczne fajne danie, jak dla mnie to coś nowego
pycia9 28.08.2013 21:42
pyszne sznycle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak