Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 7
boczek 40 dag
papryka czerwona 2
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki ziemniaczane

Ziemniaki dokładnie umyć pokroić w plastry i ułożyć na ręczniku do wyschnięcia .Następnie posolić i popieprzyć.Cebulę obrać i pokroić w talarki i osuszyć.Boczek pokroić w plastry .Paprykę umyć oczyścić z nasion i pokroić na duże kawałki.Plastry cebuli ,ziemniaków,boczku i papryki nadziewać na przemian w szpilki .Każdy szaszłyk zawinąć w wysmarowaną masłem folię i piec 40minut w piekarniku nagrzanym do 220C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak