Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki baranie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

baranina 60 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt

marynata

cebula 2 szt
wytrawny wermut 1 szkl
ząbki czosnku 3 szt
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 1/3 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
sól

Porada

podawać z pieczonymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki baranie

Mięso umyć, osączyć, oczyścić z tłuszczu i pokroić w kostkę 3*3.
Przygotować marynatę: cebulę obrać i zetrzeć na tarce, czosnek obrać i zmiażdżyć, dodać wermut, sok z cytryny, zioła, sól, pieprz i przyprawy ziołowe oraz 2-3 łyżki oleju. Mięso włożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na noc do lodówki.
Papryki umyć, osączyć, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Mięso wyjąć z marynaty i nadziać na szpadki na zmianę z kawałkami papryki. Posmarować lekko olejem i upiec na ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak