Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka owsiano - razowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maki razowej 50 dkg
margaryna 25 dkg
jaja 2
jabłka 1 kg
rodzynki 10 dkg
miód 2 łyzki
olej 1 łyżka
płatki owsiane 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka owsiano - razowa

Z mąki, margaryny i jajek zagnieść szybko ciasto. Włożyć je na godzinę do lodówki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z rodzynkami i cynamonem. Schłodzone ciasto, rozwałkować na grubość ok. 1,5 cm i wyłożyć nim blachę. Lekko podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jabłka ułożyć na cieście, posypać je kruszonką przygotowaną z płatków owsianych zmieszanych z miodem i olejem. Zapiekać ok. pół godziny w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.02.2014 18:27
napewno smaczna
Jadwiga/Jaga85 02.02.2014 13:35
Ależ zdrowo i pysznie!!
Janina 02.02.2014 12:21
Smaczne i zdrowe ciasto;)
Ola1984 02.02.2014 10:39
Pyszne ciacho :)
patryska76 02.02.2014 09:52
Wygląda obłędnie ;-) A smakuje pewnie jeszcze lepiej ;-)
aniagdz 02.02.2014 09:49
oooo super!
noninka77 02.02.2014 09:33
fajny przepis:)
Romanowka 02.02.2014 08:19
Słodko, smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak