Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka kukurydziana

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 g
cukier 50 g
płatki kukurydziane 150 g
mąka kukurydziana 50 g
jabłka 3 szt
mus jabłkowy 400 g
cynamon 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka kukurydziana

Kroki postępowania

1

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z musem i cynamonem.

Masło rozpuścić i wymieszać z cukrem.
Krok 1 - Szarlotka kukurydziana foto
2
Dodać płatki kukurydziane i dokładnie całość wymieszać.
Krok 2 - Szarlotka kukurydziana foto
3

Formę 20x20cm wyścielić papierem do pieczenia. Wyłożyć płatki z mąką, ugnieść, wyrównać.
Krok 3 - Szarlotka kukurydziana foto
4

1/3 mieszanki odłożyć. Do 2/3 dosypać mąkę kukurydzianą. Wymieszać dokładnie.
Krok 4 - Szarlotka kukurydziana foto
5

Na spodzie rozprowadzić masę jabłkową, wyrównać.
Krok 5 - Szarlotka kukurydziana foto
6

Na wierzch wysypać odłożone płatki (1/3). Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Krok 6 - Szarlotka kukurydziana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 20.06.2015 08:45
świetnie, aż ślinka leci
Wiktoria29 19.06.2015 21:45
ciekawy pomysł
Renata9 19.06.2015 20:37
Fajna szarlotka
Bernadeta1 19.06.2015 19:45
na pewno rewelacyjna w smaku
Justi2401 19.06.2015 18:36
Wygląda bardzo apetycznie :)
RenataZ-et 19.06.2015 14:20
Bardzo łatwy i ciekawy przepis
Asik32 19.06.2015 13:29
spróbowałabym takiej wersji szarlotki:)
pestka 19.06.2015 13:04
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak