Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki i selera z miodem lawendowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4 szt
młody seler pół szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
miód lawendowy
sok z cytryny
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki i selera z miodem lawendowym

Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej, oprószamy szczypta soli morskiej by puściły sok i zmiekły. Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowego, polewamy sokiem świeżo wyciniętym z cytryny i odstawiamy na 5 min do zmacerowania. Po tym czasie marchewkę łączymy z selerem, przyprawiamy miodem lawendowym (lub innym ulubionym) i śmietaną ( w wersji light jogurtem). Mieszamy i podajemy. Ozdabiamy listkiem pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 02.08.2013 18:45
dziekuję :)
Megg 02.08.2013 10:52
smaczna suróweczka
mufinka79 02.08.2013 10:52
uwielbiam takie suróweczki, pychotka!
dorota20w 02.08.2013 09:56
miód lawendowy przywiozłam sobie z Hiszpanii - naprawdę fajny ma smak :)
Monia 02.08.2013 08:44
Miód lawendowy - a to rarytas :D
Katarina 02.08.2013 08:44
Miód lawendowy ? nie wiem jak smakuje ale przełamanie smaku nim musi być pyszne.
Konczi 02.08.2013 07:41
smaczna taka suróweczka
sanielcia 02.08.2013 07:29
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak