Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 szt.
marchewka 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
cytryna 0,5 szt.
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską umyć poszatkować, wrzucić do miski posolić i odstawić na kilka minut. W międzyczasie paprykę i czerwoną cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Z połowy cytryny wycisnąć sok. Do wcześniej pokrojonej kapusty dodać resztę warzyw, sok z cytryny, oliwę z oliwek, wszystko razem wymieszać. Na koniec surówkę przyprawić pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 09.02.2017 14:47
smaczna,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak