Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi z majonezem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała rzodkiew 40 dag
marchewka 1 duża
majonezu 2 łyżki
sól
pieprz
cukru 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi z majonezem

Rzodkiew umyłam i obrałam. Starkowałam na dużych oczkach jarzynowej tarki. Marchewkę obrałam i również starkowałam.
Jabłka umyłam i potraktowałam jak poprzednie warzywa. Włożyłam wszystko do miski, doprawiłam solą i pieprzem, a następnie dodałam majonez i dokładnie wszystko z nim wymieszałam.Jeśli jabłka nie są dość kwaśne, dodaję 1 łyżeczkę soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.07.2015 21:04
Zdrowa surówka.
ppaulina 03.01.2014 16:26
pycha :))))
nogawkuchni 13.06.2013 19:41
Droga Pani Henryko,dziękuję za pozostawiony pod moim przepisem komentarz(pod przepis na truskawkowy kompot)odnośnie aromatu dodanego do owego kompotu to mi on bardzo odpowiadał,każdy ma inny smak,ma Pani prawo mieć swoje zdanie,ale nie oznacza to,że ktoś nie może uważać przeciwnie,coś co nie smakuje Pani nie musi nie smakować komuś innemu,o gustach smakowych ciężko dyskutować,bo każdy może mieć inne odczucia smakowe,więc ciężko uzyskać kompromis,nie mniej jednak cenię Pani opinie,ja mam jednak inne, mi owy aromat bardzo pasował,pozdrawiam ciepło.
Justyna223 10.04.2013 01:18
Pycha :)Pycha
mufinka79 02.04.2013 10:52
Bardzo lubię białą rzodkiew :) Pycha :)
Megg 02.04.2013 10:01
uwielbiam suróweczki, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak