Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z białej kapusty z kaparami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 małej główki
marchew 2 sztuki
ogórek 0,5 sztuki
oliwki czarne 6 sztuk
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
cukier 0,5 łyżeczki
kapary 10 sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z białej kapusty z kaparami

Kapustę posiekać na drobno, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, ogórka pokroić w plasteki, kapary i oliwki zostawić w całości. Wszystkie warzywa wymieszać razem.
Na sos wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól, pieprz i cukier.
Wlać do sałatki tusz przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 07.11.2012 09:26
pycha suróweczka
Botwinka 09.10.2012 12:34
super
kupiska 18.09.2012 14:59
apetyczne
foczka-ks 18.09.2012 14:42
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak