Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Styropian

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana 18% 1 litr
kokos 200 gram
białko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 sztuka
mąka ziemniaczna 1 łyżka
proszek do pieczenia 0.5 łyzeczki
mąka tortowa 3 szklanka
cukier puder 0.5 szklanka
żółtko jajek 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
masło 250 gram
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Styropian

Z masła cukru żółtek proszku do pieczenia i mąki zagnieść ciasto podzielić na pół jedna część dać do lodówki a drugą wyłożyć na blaszkę i posmarować powidłami śliwkowymi. Białka ubić z cukrem na sztywną masę, dodać śmietanę i pozostałe składniki,wymieszać i wyłożyć na ciasto.Na górę zetrzeć 2 część ciasta ,piec około 50 min w temp. 180-190st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak