Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stromboli z mozzarellą i pomidorami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

9 kromek chleba tostowego
1 duży pomidor
15 dkg mozzarelli
1/2 peczka szczypiorku
2 łyżki keczupu ( ulubionego)
Bazylia suszona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
folia

Przepis i sposób przygotowania na: Stromboli z mozzarellą i pomidorami

Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek siekamy.
Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy keczupem i kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.
Na pomidory dać ser mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę.
Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.01.2017 19:57
zaciekawił mnie ten przepis, wypróbuję go na pewno
Kuchcik gotuje 09.01.2017 09:25
Smaczna propozycja :)
KuchniaMagdaLeny 07.01.2017 20:49
Bardzo fajny przepis, chętnie bym się poczęstowała ;)
Bernadeta1 07.01.2017 17:52
Takie jedzonko chętnie bym zjadła, pyszne
Marcepanowy kącik 07.01.2017 17:27
Dziekuję :)
halina17 06.01.2017 17:42
Bardzo smaczne
Marcepanowy kącik 06.01.2017 08:16
Dziękuję :)
bertpvd 05.01.2017 19:59
świetne połączenie smaków !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak